dimarts, 12 de març del 2013

GEO 13. PAISATGES AGRARIS 1

Aquesta és una presentació molt bàsica dels tipus de paisatge agrari més comuns. Us poden servir per tenir una primera idea.

Per practicar podeu googlejar "paisatges agraris" a imatges.


2 comentaris:

Raúl Domínguez ha dit...

Exercici 19 pàgina 298.
- La PAC és la Política Agrària Comuna, és a dir, una associació política entre diferents països de la Unió Europea per tal d’establir uns acords que tenen com a punt de partida la distribució de subvencions que s’atorguen per a la producció agrícola. Els seus orígens es remunten als anys 60, durant l’etapa de postguerra. Després dels efectes devastadors de la guerra es va decidir arribar a uns pactes per tal de que la població tingues subministraments d’aliments de forma estable. Amb el pas dels anys s’han anat fent reformes, com ara la de l’any 1992 o 2003.
- Els seus objectius principal (i actuals), és el fer créixer l’economia, recolzar la renta dels agricultors, buscar noves formes d’inversió i desenvolupament (energies renovables), respectar el medi ambient, incrementar la productivitat, estabilitzar els mercats o assegurar als consumidors preus raonables.
- En primera instància els seus efectes varen ser molt positius, venint d’una guerra a escala mundial que va tenir efectes devastadors, va permetre tenir un creixement molt important i positiu. Amb el temps, quan la situació es va anar estabilitzant va crear molts d’excedents i aquest fet va afectar no solament al mercat europeu sinó que també va tenir efectes globals, provocant entre d’altres tensions amb els Estats Units. Per això es van tenir que dur a terme diverses reformes.
- Las ajudes que es concedeixen consisteixen en pagaments per superfícies, ajudes en la producció, ajudes destinades a la ramaderia. Ajuden amb vistes a afavorir la comercialització i el funcionament de grups productors i professionals del sector agrari. També existeixen subvencions destinades a l’abandonament de produir determinat producte o impulsar la seva producció.

Unknown ha dit...

Bon comentari resum. Nomnés trobo a faltar que comentis el % del pressupost europeu que representa.