dimecres, 17 d’octubre del 2012

GEO 13. CLIMOGRAMES 2

Per veure pas a pas com es comenta un climograma podeu veure aquesta presentació de l'Isaac Buzo.

Una vegada has analitzat el climograma cal fer el comentari. En aquest enllaç tens una GUIA PER FER UN COMENTARI D'UN CLIMOGRAMA

Ara comença el joc de les veritats:

Es tracta d'encertar el clima al qual pertany cada diagrama ombromètric (climograma en cristià). Cada un de vosaltres només pot penjar un pronòstic dels tres climes amb un comentari, no n'hi ha prou de dir el clima, s'ha de justificaren base a les dades que hi apareixen. Els primers tindran premi.

Feu els comentaris al bloc.







6 comentaris:

Raúl Domínguez ha dit...

Raúl Domínguez
1. Climograma
Les precipitacions recollides en un any són de 437,5 mm, és a dir, les precipitacions són escasses en aquesta zona. Hi ha 3 mesos àrids. Les majors precipitacions es donden al mes d'octubre (tardor). En quant a les temperatures, la temperatura mitjana és de 17,2 graus, i la diferència entre la mínima i la màxima és d'uns 14 graus (10 mínima 24 màxima). Per tant l'amplitud tèrmica és mitjana. Els estius són calurosos i els hiverns són suaus.
Amb totes aquestes dades aquest climograma es podria situar a la costa del Mediterrani, més probablement a la zona del nord est del mediterrani.

2. Climograma
Hi han 4 mesos àrids, les precipitacions són escasses (351.5 mm), la temperatura màxima són uns 24 graus i la mínima uns 5 graus (19 graus de diferència). L'oscil·lació tèrmia és elevada.
Amb aquestes dades es podria situar al domini mediterrani interior (continentalitzat), ja que les pluges són escasses i l'oscil·lació de la temperatura es força elevada.

3. Climograma
Les precipitacions són molt escasses i la temperatura mitjana es molt elevada, a més l'osicl·lació tèrmica és molt baixa.
Amb aquestes dades és facil deduïr que es tracte de les Illes Canàries.

Naemy García Sánchez ha dit...

Naemy García Sánchez

El primer climograma es tracta d'una representació de una zona amb clima mediterrani, a segona llinia de la costa. Les precipitacions són escases i irregulars, siguent més abundants en octubre, i menys en juliol. L'amplitud tèrmica és de 15ºC. El més on la temperatura és més elevada és al juliol, i al gener menys elevada. Hi han 3 mesos d'aridesa que són l'época d'estiu (juny, juliol i agost).

El segon climograma correspon a una zona mediterrania interior, on hi han precipitacions escases, més en primavera i tardor, i menys en l'estiu. L'amplitud tèrmica és 18,19 ºC. Les temperatures més altes es troben en els mesos de juliol i agost, i les més baixes en desembre i gener. Hi han 4 mesos d'aridesa que són juny, juliol, agost i setembre.

El tercer climograma pertany a un clima mediterrani subdesértic o canari. Hi han precipitacions molt escases, siguent més abundants en l'hivern. L'amplitud tèrmica és de 10ºC. Els hiverns són suaus, amb les temperatures més baixes. Les temperatures més altes són a l'estiu. Hi han 8 mesos d'aridesa, i és una zona molt seca.

Sokaina Kandil ha dit...


Comentari primer climograma:

Veiem que les precipitacions són escasses, amb tendència a molt escasses, distribuïdes a l’hivern i a la primavera, per tant és un clima mediterrani.
La distribució estacional és irregular, ja que té tres mesos secs, es troba a l’Espanya seca.
La temperatura mitjana anual és temperada, cap a càlida. L'amplitud tèrmica anual és elevada , per tant és de mediterrani interior, continental. Hi trobem tres mesos àrids.




Segon:

Precipitacions molt escasses i irregulars.
La mitjana anual de les temperatures és càlida.

L’amplitud tèrmica anual és mitjana, amb estius frescos i hiverns suaus. Hi ha plujes a ala primavera i a la tardor.
Aquest climograma conté 4 mesos àrids, és un domini sec,amb clima mediterrani subdesèrtic o canari.
La oscil·lació veiem que és alta, és continental.
És un clima mediterrani interior o costaner.



En el tercer climograma, les precipitacions anuals són molt escasses, es troben concentrades a l’hivern, per tant és de l’atlàntic. La distribució estacional és irregular.
La mitjana anual de les temperatures és baixa. L’amplitud tèrmica anual és baixa,per tant és una zona de la costa, i en la distribució al llarg de l’any veiem estius calorosos i hiverns freds.
S’hi localitzen vuit mesos àrids, és un domini molt sec, de clima mediterrani subdesèrtic o canari.


L’oscil·lació és mínima, per tant es pot tractar d’alguna zona canària.


Carolina Vázquez ha dit...

Carolina Vázquez Ros
El primer climograma es tracta d’un clima mediterrani. Les precipitacions son escasses, amb tendència a la baixa i també irregulars. L’amplitud tèrmica seria de 15ºC i la temperatura mitjana moderada. Te tres mesos de aridesa els quals son juny, juliol i agost.

El segon climograma es tracta d’un clima mediterrani però més cap a la zona de l’interior de la península. Les precipitacions son escasses, més accentuades a la primavera i estiu. L’amplitud tèrmica seria entre 19ºC i la temperatura mitjana càlida. Te quatre mesos de aridesa els quals son juny, juliol, agost i setembre.

El tercer climograma es tracta d’un clima mediterrani molt possiblement de les Illes Canàries. Les precipitacions son escasses, sobretot els mesos d’hivern. L’amplitud tèrmica seria entre 10ºC i la temperatura mitjana es baixa. Te vuit mesos de aridesa els quals son març, abril, maig, juny, juliol, agost, setembre i octubre.

Unknown ha dit...

CLIMOGRAMA 1:
La mitjana anual de precipitacions anuals és de 437,5 mm, es a dir precipitacions escasses distribuïdes entre la tardor principalment, i la primavera. La distribució estacional d’aquesta zona es irregular, ja que trobem tres mesos àrids, Juny, Juliol i Agost.
La mitjana anual de temperatures és de 17,2ºC, es a dir temperatures càlides. L’amplitud tèrmica anual és d’uns 15ºC per tant será de grau mitjà. Els hiverns són suaus i els estius calorosos.
Per tant, estem parlant d’una zona amb un domini sec, es a dir clima mediterrani, amb una elevada oscil•lació tèrmica, ens trobem en una zona d’interior, zona nord-est del mediterrani, mes concretament podríem dir a Zaragoza per exemple.

CLIMOGRAMA 2:
La mitjana anual de precipitacions anuals és de 351,5mm, es a dir precipitacions escasses distribuïdes entre la primavera principalment i la tardor. La distribució estacional d’aquesta zona es mes o menys regular, encara que trobem quatre mesos àrids, Juny, Juliol, Agost i Setembre.
La mitjana anual de temperatures és de 14,6ºC, es a dir temperades. L’amplitud tèrmica anual és d’uns 19ºC per tant serà de grau elevat. Els hiverns són frescos i els estius molt calorosos.
Per tant, estem parlant d’una zona amb un domini sec, es a dir clima mediterrani, amb una elevada oscil•lació tèrmica, ens trobem en una zona del mediterrani interior, continentalitzat.

CLIMOGRAMA 3:
La mitjana anual de precipitacions anuals és de 245 mm, es a dir precipitacions molt escasses distribuïdes entre l’hivern principalment. La distribució estacional d’aquesta zona es molt irregular, ja que trobem 8 mesos d’ aridesa, Març, Abril, Maig, Juny, Juliol i Agost, Setembre i Octubre.
La mitjana anual de temperatures és de 20,9ºC, es a dir temperatures molt altes. L’amplitud tèrmica anual és d’uns 5C per tant serà molt baixa. Els hiverns són molt suaus i els estius molt calorosos.
Per tant, estem parlant d’una zona amb un domini molt sec, es a dir clima atlàntic, amb una escassa oscil•lació tèrmica, ens trobem en una zona costanera. Estaríem parlant de la zona de les Illes canàries.

Unknown ha dit...

La resposta més correcta és la del Raúl.

Recordeu:

Teniu dades per classificar el clima en funció de temperatura i precipitació mitjanes, s'ha de fer.
S'ha de posar dades per explicar cada afirmació.
Primer clima: mediterrani costaner.
Segon clima: mediterrani continentalitzat i cap a l'Oest de la península.
Tercer clima: Canàries.